Downloads

Met CQAV hoogte meting weet u het in de lijn!

In de kaas productie wordt een steeds nauwkeuriger profiel- of hoogte meting vereist. Meting door middel van een enkelstraals laser (horizontaal of vertikaal) voldoet niet meer. Enerzijds worden de hoogte gegegevens gebruikt om te voorkomen dat de kazen bij verdere verwerking problemen geven. Anderzijds wordt deze informatie gebruikt om het productieproces inline bij te sturen.

JB Besturingstechniek levert onder de naam CQAV hoogte meting 2 principes hoogte metingen:

  • Inline Sonar hoogte meting
  • Inline 3 D profiel scan (geavanceerde hoogte en profiel meeting)

dl1

 

Bewaak uw logistiek ook volautomatisch met behulp van barcode of RFID techniek!

In veel logistieke omgevingen wordt gewerkt met informatielabels die handmatig worden aangebracht op een product of pallet. Dat is niet handig. Voor een goede bewaking is optimale controle van het grootste belang. Daarom past JB Besturingstechniek geautomatiseerde identificatie technologie toe op basis van barcode of RFID.

dl2

Met JB-APP bewaakt u 100 procent

In het productieproces wordt tijdens verstoring onnodig veel tijd verloren. Er wordt heen en weer gelopen tussen de lijn en het touchpanel, om informatie te verkrijgen. Dit is tijdrovend en levert lang niet altijd een draaiende machine op. Wat is het gemakkelijk om het process bij de hand te hebben, middels een mobiele oplossing. Daarom heeft JB Besturingstechniek de JB-APP® ontwikkeld. Niet alleen de relevante touchscreen informatie kan worden weergegeven, maar desgewenst ook in welke stap de PLC zich bevind. Wat is de voorwaarde om de stilstand op te lossen, de mobiele tool is een must bij het oplossen van storingen.

De JB-APP®past binnen elke productielijn en elke PLC omgeving. Het kan eenvoudig aan uw specifieke wensen en voorkeuren worden aangepast. Alles om uw productie zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Met de JB-APP beschikt uw operator over sensorwaarschuwing d.m.v. een trilsignaal of geluid. Bijvoorbeeld bij silo bijna leeg, kleurdetectie product of flowdetectie. Maar ook over een waarschuwingssignaal bij tijd kritische meldingen. Bijvoorbeeld als er handmatig iets toegevoegd moet worden, en dit niet te lang mag wachten.

JB-APP® is verkrijgbaar in een groot aantal configuraties. En draait op bijna alle Android apparaten.

Sealnaad detectie en controle

JB Besturingstechniek is gespecialiseerd in besturingstechniek en detectie-systemen.De sealnaad wordt met een hitte detectiesysteem gecontroleerd, vlak na het sealproces. Een onevenwichtig hittebeeld betekent een slechte seal. Die wordt er dus uitgehaald.

Met een visuele detectie wordt de stiknaad en de boven- en onderzijde van de zak gecontroleerd. Tevens wordt de belabeling gescand en alle controles worden, per verpakkingseenheid, opgeslagen. Hierdoor heeft u niet per batch of per pallet, maar per verpakking het bewijs dat deze intact was. Daarom noemt JB dit een verpakkingspaspoort. Zo is bij schade het bewijs snel geleverd dat die later moet zijn opgetreden.

Vul onderstaande gegevens in om dit document te ontvangen:

Privacyverklaring

Bedrijfspresentatie JB Besturingstechniek

U kunt hier de bedrijfspresentatie van JB Besturingstechniek in pdf formaat downloaden.

Vul onderstaande gegevens in om dit document te ontvangen:

Privacyverklaring

Artikel Verpakkingsmanagement mei 2013

Lees hier het artikel in Verpakkingsmanagement mei 2013

Vision project met Sick Ranger 3D camera

Lees hier het artikel uit de Sick Insight 1_2011

Vul onderstaande gegevens in om dit document te ontvangen:

Privacyverklaring

Hoogte en profiel meting van kaas

Bewaak de hoogte van uw kaas. Met CQAV hoogte meting weet u de hoogte of het profiel van uw product in de lijn.

Vul onderstaande gegevens in om dit document te ontvangen:

Privacyverklaring

Waarom al uw producten handmatig identificeren?

Bewaak uw logistiek ook volautomatisch met behulp van barcode of RFID techniek

Vul onderstaande gegevens in om dit document te ontvangen:

Privacyverklaring

Robot versnelt doorstroom in wasstraat

De tijd dat de ‘vuile vaat’ bij VCN Mass Turning wel eens te lang bleef staan, is definitief voorbij. Sinds enkele maanden beschikt de metaaldraaieriijn Leek over een geautomatiseerd wasstraat vol moderne RFID en safety-techniek.

Vul onderstaande gegevens in om dit document te ontvangen:

Privacyverklaring

Vision Robotics februari 2010

In het februarinummer van Vision & Robotics worden 4 pagina’s gewijd aan het project “Cheese QA Vision”. Klik op de link om de publicatie te downloaden.